Tennivaló a korcsolya szezon elején...

Novemberben kinyitnak a kültéri műjégpályák, lehet kezdeni a korcsolyázást. Mielőtt jégre mennénk érdemes átnézni a korcsolyákat, hogy ne ott érjen minket a meglepetés, hogy életlen a korcsolya vagy kinőtte a gyerek és nem tudja felvenni.

Először a cipőt nézzük át, hogy nincsenek-e meglazulva a csavarok, nem lötyögnek-e a szegecsek, nem hiányzik-e róla a csat vagy a tépőzár, nincs-e letörve a fűzőtartó ringli vagy nem bomlott-e ki a varrás. A korcsolya tartócsavarjait meg lehet húzni, viszont a meglazult vagy hiányzó szegecseket ki kell cserélni. Korcsolya szervizünkben vállaljuk az ilyen hibás korik javítását.

A bőr korcsolya cipőt érdemes cipőkrémmel rendszeresen kenni. A műbőr és a gyöngyvászon korikat viszont nem szabad. Ha műanyag cipős korcsolyánk van, akkor nézzük meg, hogy nincs-e elrepedve, mert a hidegben a pályán könnyen lerobbanhat a lábunkról, esetleg balesetet okozva.

Érdemes leellenőrizni a korcsolya élét is! Egy eltompult fenetlen korcsolyával nehézkes a korizás, ráadásul balesetveszélyesebb, könnyebb elesni is. A korcsolyák fenését ne próbáljuk meg otthon fenőkővel, köszörűvel, flexel vagy ilyesmivel, mert az él fenése speciális. Figyelembe kell venni a kori típusát, a korizási stílust is. Másként kell fenni a műkorcsolyát, mint a hoki vagy a gyorskorcsolyát. A fenést bízza inkább szakembere! A kori szervizünkben vállaljuk a különböző típusú korcsolyák szakszerű fenését is.

A szezon elején mérlegelhetjük egy új korcsolya beszerzését is. Gyerekeknek, akiknek folyamatosan nő a lába, célszerű lehet állítható korcsolyát beszerezni, akár használtat is. Jellemzően a használt gyerek korcsolyák többnyire nincsenek lestrapálva, mert kevés időt használják a láb folyamatos növése miatt.

Szervizünkben széles a kínálat használt korcsolyákból, gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Használt korcsolyát érdemes venni akkor is, ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a korcsolyázást megszeretjük. Ha mégis rendszeresen művelnénk ezt a sportot, akkor bele lehet vágni egy új és minőségibb, a korcsolyázási stílusunknak megfelelő, kori beszerzésébe.